Plzeň a Kyšice ohlédnutí

4. 5. 2021

Tento závodní víkend nám přinesl mnoho radosti. V sobotním závodě na plzeňské Lopatárně se ve svých kategoriích neztratili Martin Bárta a ani Adam Seeman. Martin vybojoval 8. místo mezi kadety. V obou závodech se sjela česká špička a dorazilo i mnoho zahraničních závodníků. Zvláště mezi juniory byla mezi národní konkurence velmi silná. V obou sobotních závodech nezklamali ani další naši závodníci.

Sobotní výsledky:

Kadeti :
1. Bittman Adam (Kovo Praha)
2. Kobr Richard (RKCA)
3. Ježek Václav (Brilon Racing Team – MB)
8. Bárta Martin (TJ Stadion Louny)

Junioři :
1. Lührs Luis-Joe (Team Auto Eder)
2. Fiala Matyáš (cyklokrosová reprezentace ČR)
3. Boos Benjamin (German National Team)

V neděli 2.5.2021 v 9:00 se na startu sešlo 107 kadetů z 8 zemí. Jen 41 z nich absolvovalo celý 84 km závod. Jelo se v těžkých podmínkách za velkého chladu v deštivém a větrném počasí. Více než 35 km před cílem se odhodlal k samostatnému úniku náš Martin Bárta a tento únik po sebevědomém a odvážném výkonu dotáhl až do cíle v čase 2:15:16,0 s více než minutovým náskokem na druhého Richarda Kobra. Třetí dojel se ztrátou více než 3 minut Stanislav Pátík, který byl u několika úniků dnešního závodu. Až další minutu za ním dojela hlavní skupina jejíž součástí byl a výborné 17 místo vybojoval Václav Boháč. Bylo to v jeho prvním závodě v dresu TJ Stadion Louny, skvělý start! Další naši závodníci Honza Hezina, Jirka Zedník ani Jirka Novák se za své výkony nemusí stydět i když zůstali mezi více než 60 závodníky, kteří se do cíle závodu nedostali.

Martin slaví vítězství

V 12:30 se na startu sešlo 142 juniorů z 13 zemí. Mezi nimi byli i dva naši zástupci Adama Seeman v dresu české silniční reprezentace a Pavel Jindřich, který startoval v týmu cyklokrosového národního výběru. Do cíle tohoto a 79 v cíli. Adam jediný z Čechů v první 10. Pavel celkově 40, ale 10 z Čechů, to velice dobře ilustruje v jak silné mezinárodní konkurenci se závod juniorů jel. Adam jel prvních 7 kol o 2 minuty a 14s rychleji než při loňském závodě na stejné trati v kterém získal ještě v kategorii kadetů titul mistra ČR.

Adam ještě bojuje o druhé místo

Výsledky nedělních silničních závodů:

Kadeti :
1. Bárta Martin (TJ Stadion Louny)
2. Kobr Richard (RKCA)
3. Pátík Stanislav (Tufo Pardus Prostějov)
17. Boháč Václav (TJ Stadion Louny)

Junioři :
1. Uijtdebroeks Cian (Team Auto Eder)
2. Lührs Luis-Joe (Team Auto Eder)
3. Seeman Adam (TJ Stadion Louny – za reprezentaci ČR)
40. Jindřich Pavel (TJ Stadion Louny – za cyklokrosovou reprezentaci ČR)

Děkujeme Roman Kreuziger Cycling Academy za uspořádání tohoto závodního víkendu, našim závodníkům za jejich reprezentaci oddílu a jejich doprovodu za podporu závodníků a oddílu nejen během závodů, ale zejména během přípravy. Panu Janu Brychtovi děkujeme za poskytnutí jeho fotografií.

Martin poslední km
Cíl závodu juniorů
2021-GPWB
« z 2 »