Tábor a Mladá Vožice

18. 5. 2021
Martin Bárta – druhé místo v silničním závodě kadetů Mladá Vožice

Další závodní víkend 15.5. – 16.5.2021 přinesl 2 závody. Sobotní kritérium v Táboře a nedělní silniční závod v Mladé Vožici. Hygienické podmínky ještě nedovolily uspořádat závody pro všechny kategorie našich závodníků, ale příležitost dostali kromě kadetů a juniorů i juniorky, ženy a muži. Jak je zřejmé z titulní fotografie, tak ani tento víkend jsme zásluhou Martina Bárty nebyli ochuzeni o zážitek vidět našeho závodníka na stupních vítězů, ale postupně.

Naše základna v Táboře
Pavel bojuje o body v jednom z okruhů

V sobotu na táborských okruzích si výborně vedl Martin Bárta, ve spurtech si vyjel 7 bodů a hodnocen byl na 7 místě. Další kadeti si objeli celý závod a najeli cenné rychlé závodní km. Výborný závod jel Pavel Jindřich, se ziskem 7 bodů byl hodnocen na celkovém 8 místě. Adam Seeman si po nepříjemném pádu v jednom z prvních kol ještě vybojoval na náhradním kole 3 body. Kompletní výsledky všech kategorií z Tábora.

Martin v cíli v Mladé Vožici
Pohled na závod z doprovodného vozu

Nedělní závod se odehrál na krásném, ale náročném téměř 20km okruhu v okolí Mladé Vožice. Okruh téměř postrádal rovné partie, byl buď do kopce nebo dolů. Už začátek okruhu s 6km stoupáním všechny závodníky velmi prověřil. Profil trati a přísný přístup rozhodčích přispěl k tomu, že ze všech 495 startujících ve všech kategoriích bylo v cíli s plným počtem kol klasifikováno jen 248 závodníků. Z našich 9 závodníků absolvovalo celý závod bez odvolání 7. Nejvýraznější byl výkon Martina Bárty, který si svým druhým místem za prvním Samuelem Novákem ze Slovenska zajistil dres lídra českého poháru pro další závod a pro sebe i celý tým kadetů i číslo 1 pro mechanický vůz minimálně v následujícím závodě. Ostatní kadeti podali solidní výkon, ale mají na čem pracovat.

Mezi juniory si nejlépe vedl Adam Seeman, který nakonec skončil na nepopulárním celkově 4 místě. V posledním kole takticky pojatého závodu se nepodařilo zabránit úniku 2 závodníků v dresech rakouských klubů. Tito závodníci obsadili první 2 místa. V závěrečném spurtu hlavní skupiny skončil Adam nakonec druhý za Matyášem Fialou jedoucím za ČEZ Cyklo Team Tábor.

V kategorii Juniorek si dobře vedla Barbora Parmová, která do začátku posledního kola bojovala o celkově 4 místo, ale nakonec skončila 10. Po závodě ji, ale nejvíce mrzelo, že se jí nepodařilo v prvním dělení kdy se oddělily závodnice, které nakonec dokončily závod na prvních třech místech. Bára v tu chvíli bojovala o to aby se dostala do první skupiny a to se bohužel nepodařilo.

Celkové výsledky závodů v Mladé Vožici na stránkách Sportsoft.

Z celkového hodnocení trenéra Mgr. Milana Chrobáka vyjímáme: „Adam a Martin zaslouží velkou pochvalu nejen za výsledky v nedělním závodě, ale také za taktické pojetí závodu i jeho závěru. Ostatní nebudou klesat na mysli i když jim závod nevyšel podle jejich představ. Jsme na začátku sezóny a v jejím průběhu zcela jistě dojte i u nich k výkonnostnímu posunu.“

2021 - Tábor a Mladá Vožice
« z 2 »

Kromě oddílových fotografií jsou v příspěvku použity i fotografie Petra Vávry. Děkujeme.