Bělkovice a Starý Jičín – 5.-6.6.2021

8. 6. 2021

Uplynulý víkend byl opět ve znamení 2 závodních dní. Naši závodníci odcestovali na Moravu již v pátek odpoledne. Byly to první silniční závody, kterých se mohli účastnit závodníci od nejmladších věkových kategorií. Na závody se tak poprvé vypravili všichni naši zdraví závodníci.

Bělkovicko-Lašťanské kritérium – 5.6.2021

V sobotu byl na programu závod Carla kriterijní ligy 2021, Bělkovicko-Lašťanské kritérium. Závod se jel na městském okruhu o délce 1,3km. O výsledku rozhodoval zisk bodů v průjezdech bodovanými koly a průjezd cílem v závěrečném okruhu. V sobotním kritériu si sice žádný z našich závodníků nevychutnal rozhled ze stupňů vítězů, ale to neznamená, že někteří z nich nezajeli solidní výsledky. Jakub Trousil skončil 8. mezi mladšími žáky. Daniela Hezinová mezi staršími žákyněmi vybojovala 6. místo. Šestý byl i Marek Přenosil mezi staršími žáky hned za ním na 7. místě skončil Jan Kruliš a na místě 17. Petr Kalauz. Z pěti startujících kadetů závod dokončil pouze Martin Bárta na 9. místě. Václav Boháč po pádu a následném poškození kola závod nedokončil. Bára Parmová mezi juniorkami dokončila závod na 6. místě a mezi juniory byl Pavel Jindřich hodnocen na místě 18. Zájemci mohou nahlédnout do kompletních výsledků.

Starý Jičín – silniční závod – 6.6.2021

Nedělní silniční závod s ohledem na konečné výsledky by se dal označit jako „Dámská jízda“, vzhledem k tomu že obě medailová umístění našich závodníků tentokrát vybojovaly slečny. Již v jednom z prvních nedělních závodů dojela na 2. místě Daniela Hezinová mezi staršími žákyněmi, kde ji od prvního místa dělilo cca 8 sekund. Výborný závod jela mezi juniorkami Bára Parmová a zaslouženě získala první místo s náskokem více než 4 minut na druhou juniorku v cíli. Její čas by stačil i na 6. místo mezi ženami, kde Bára na vítěznou Martinu Sáblíkovou ztratila jen 48 sekund. Pro Báru to byl první silniční závodní křest na novém kole, které v týdnu obdržela od České olympijské nadace. Myslím, že tím potvrdila, že je ve správných rukou. Děkujeme za podporu.

Ani hoši se nedali v nedělních závodech zahanbit a předvedli pěkné výkony, ale na bednu to tentokrát nestačilo. Jakub Trousil mezi mladšími žáky dojel na 18. místě. Mezi staršími žáky byl 8. Marek Přenosil. Ve stejné kategorii Jan Kruliš dokončil po vyhodnocení cílové fotografie na 12. místě a Petr Kalauz skončil 37. Největší závodní zastoupení jsme měli jako tento rok již tradičně v kategorii kadetů. Po vynikajících výkonech v Kyšicích a v Mladé Vožici nastoupil ve žlutém dresu vedoucího závodníka poháru Martin Bárta. Martin jel opět pěkný závod, ale ve finiši spurtoval ve druhé skupině a závod dokončil na celkovém 15. místě s odstupem 7s na prvního. Další naši závodníci dokončili závod na 37. místě Jiří Zedník těsně následovaný Janem Hezinou na místě 38. Václav Boháč po včerejším pádu a poškození svého kola dojel na zapůjčeném kole celkově 70. Jirka Novák se tentokrát nevešel do časového limitu a zůstal bez umístění. V juniorské kategorii dokončil závod v těžké konkurenci na výborném 8. místě Pavel Jindřich poté co dokončil závod ve 2. skupině se ztrátou pouhých 4s na vítěze. V závodě žen skončila Bára Nováčková na 17. místě. Pokud máte zájem můžete si prostudovat kompletní výsledky .

Ukradené kolo a kola

Bohužel celý zážitek z víkendu poněkud zkazil fakt, že na penzionu někdo z pokoje ukradl celé kolo Focus jednomu z tatínků doprovázejících závodníky. Dále přední kolo a zadní kolo z poškozeného kola Vaška. Zadní kolo bylo náhradní a patřilo nedělní juniorské vítězce. Vzhledem současnému k nedostatku kol a náhradních dílů se nejedná jen o problém finanční, ale i technický pro další závody.