MČR – časovka družstev a dvojic

6. 9. 2021

O uplynulé neděli 5.9.2021 naši závodníci absolvovali v Židovicích poslední závod mistrovství české republiky před zahájením cyklokrosové sezóny. Tentokrát šlo o časovku dvojic a družstev. Družstva i dvojice musely být často kombinované se závodníky jiných oddílů a v některých případech se potřebné parťáky nepodařilo najít.

Z našich závodníků se první na start postavil Pavel Jindřich jako člen společného družstva juniorů společně s juniory teamu Roman Kreuziger cycling academy Danielem Sporyschem, Vojtěchem Církvou a Josefem Ottou. Josef Otta měl však již po cca 10 km defekt, který se nepodařilo včas vyřešit, ale i tak zbylá trojice včetně Pavla dorazila do cíle 45 km časovky v 3 nejrychlejším čase. Pro Pavla to tak znamenalo zisk poslední mistrovské medaile v mládežnických kategoriích, tentokrát bronzové. Věříme, že se mu bude stejně dařit i nadále v kategorii mužů do 23 let i mezi muži. Gratulujeme.

Další z našich závodníků přišel na řadu mladší žák Jakub Trousil ve dvojici s Františkem Hladíkem z Brilon Racing Teamu Mladá Boleslav. I těmto závodníkům se na trati vedlo dobře a celkové 6. místo bylo dobrým oceněním za podaný výkon.

Mezi staršími žáky jsme měli hned 5 „želízek v ohni“, nejlépe si vedla dvojice Marek Přenosil a Jan Kruliš na 9. místě. Hned za nimi s odstupem pouhé jedné vteřiny skončil Petr Kalauz ve dvojici s Ondřejem Michalovičem reprezentujícím Sportkomplex Břeclav. Umístění Petra je obdivuhodné, zejména vzhledem k pokroku který udělal za pouhý rok tréninku. V této kategorii nás také reprezentovali ještě Filip Vosáhlo a Prokop Šenold. V jejich krátké cyklistické kariéře šlo u vůbec první mistrovský závod. Vyzkoušeli si atmosféru a pokud vytrvají, tak mají oba naději se posunout výše a tyto své první zkušenosti dále zhodnotit.


Mezi juniorkami byla hodně vidět Bára Parmová, která ve spolupráci s Nelou Slaníkovou z Roman Kreuziger Cycling academy dojela na stříbrné pozici jen 6s za vítězkami. I pro Báru to byla poslední mistrovská medaile mezi děvčaty, protože napřesrok už bude soutěžit mezi ženami.

zveřejnění výsledků

V kadetech nejprve stáli na startu Václav Boháč, Jan Hezina a Jirka Zedník doplnění o Daniela Korbela z TJ Lokomotiva Beroun. Danielovi se nepodařilo po technických potížích včas odstartovat a tak celý závod absolvovali pouze ve trojici, když Daniel si nakonec objel celý 30km závod sám. V celkových výsledcích jejich družstvu patří konečné 10. místo. Posledním našim závodníkem, který se postavil na start byl Martin Bárta v družstvu s Plzeňskými reprezentanty Roman Kreuziger Cycling Academy Richardem a Robertem Kobrem a Miroslavem Vlčkem. Robertovi se po technických potížích nepodařilo odstartovat, ale i tak zbylá trojice objela závod ve skvělém tempu, které i přes hendikep chybějícího závodníka dotáhli k třetímu místu a tedy k bronzové medaili.

Za spolupráci děkujeme Roman Kreuziger Cycling Academy, Brilon Racing team MB, Sportcomplex Břeclav a TJ Lokomotiva Beroun.

V letní silniční sezóně již vyhlížíme příští týden poslední pohárové závody a už se budeme soustředit na přípravu na nadcházející cyklokrosovou sezónu a věnovat se přípravě na další silniční sezónu.