Veřejné Mistrovství Ústeckého kraje v cyklokrosu 2021

25. 10. 2021

Veřejné Mistrovství Ústeckého kraje v cyklokrosu 2021 je již minulostí. Závod proběhl v sobotu 23.10.2021 dopoledne a byl otevřený pro všechny registrované závodníky. Hodnoceno bylo zvlášť celkové pořadí a pořadí závodníků ústeckého kraje. Závod se konal na 3km trati odpovídající parametrům ToiToi cupu za chladného, ale slunečného počasí doprovázeného slabým větrem.

Vzhledem k tomu, že závod nebyl v termínovém konfliktu s žádným obdobným závodem v čechách a počasí bylo velmi dobré, tak jsme rozhodně očekávali větší zájem závodníků. Větší výprava byla jen z kladenské Velo Akademie, kde ani pro ty nejmenší nebyl problém přijet a závodit. Děkujeme jim za jejich přístup i za aktivní účast i celém seriálu středečních lounských krosů jejichž výsledky jsme Vám již nabídli na našem FacebookuInstagramu. Vážíme si všech závodníků, kteří dorazili a doufáme, že v našich příštích závodech se k nim přidají i další. 

Poděkování patří všem našim dlouhodobým partnerům. Pro tento závod navíc poskytla hodnotné ceny i společnost Nexen Tire Europe. O květinové dary vítězným závodníkům se jako již mnohokrát dříve postaralo lounské Květinářství Slunečnice.

Velký dík za aktivní podíl na přípravě a úklidu trati patří všem, kteří přiložili ruku k dílu. Zejména rodičům našich závodníků i závodníkům. Nějakou práci nám přidal i čtvrteční silný vítr, který poškodil i některé stromy v „Háječku“, tak bylo nutné zajistit i odklizení popadaných větví a v jednom případě byl kvůli spadlému stromu i nutný odklon trati. Nicméně trať byla výborně připravena a zajištěna. Za pomoc při zajištění trati v průběhu závodu děkujeme i Městské policii Louny.  

První odstartovali ke svému závodu na 2 kola žákyně, kadetka, mladší a starší žáci. Tento závod byl nejvyrovnanější. Kadetka Daniela Hezinová počítala se svým startem podle propozic, kdy kadetky měly startovat až s časovým odstupem. Vzhledem k tomu, že byla na startu osamocena, tak ji startér vyslal do závodu hned, ale bohužel jí to neřekl předem. Odstartovala tedy až za všemi žáky a žákyněmi, ale už po čtvrtině okruhu byla na výběhu do schodů na 5. místě a kluky pěkně proháněla.

Další se na trať ke svým 4 okruhům vydali kadeti a žena. V tomto závodě již v prvním okruhu Jiří Zedník naznačil kdo je na tom nejlépe a za ním se držela dvojice Václav Boháč a Marek Přenosil. Jirka své první místo udržel až do cíle. Marek jezdil většinu závodu na 3. místě, ale nástupem v posledním kole si vybudoval náskok a skončil s jistotou druhý a třetí místo bral Vašek. Všichni TJ Stadion Louny. Žena měla svou pozici jasnou, v případě dokončení závodu. Od startu kadetům ale nestačila.

Finálový závod se společným startem patřil juniorům, kteří se vydali na svých 6. okruhů a mužům, na které čekalo okruhů 7. Na startu nescházeli ani naši reprezentanti, kteří se tento týden připravovali společně se svými reprezentačními kolegy na soustředění. Adam Seeman mezi juniory a Pavel Jindřich mezi muži. Oba reprezentanti ukázali, že jejich výkonost je poněkud jinde než u ostatních závodníků a již v prvním okruhu ujeli všem pronásledovatelům. Pavel byl silnější než Adam a potom co Adam musel na trati řešit problém s řetězem se oba osamostatnili. Přestože jejich náskok byl již na počátku dost velký, ke cti oběma slouží, že závod objeli celý v solidním tempu. I za nimi se pole dost rozdělilo, ale přece jen zůstaly skupinky a mezi juniory se definitivně o druhém a třetím místě rozhodlo až ke konci závodu.

Veřejný závod:

Mladší žáci: 1. Adam Přenosil, 2. Jakub Trousil (oba TJ Stadion Louny), 3. Jindřich Kohout (Velo akademie Kladno);
Žákyně: 1. Kamila Rusňáková, 2. Lucie Rusňáková (obě Velo akademie Kladno)
Starší žáci: 1. Petr Kalauz (TJ Stadion Louny), 2. Filip Voborník (Brilon Racing Team), 3. Štěpán Zazvonil (Velo akademie Kladno)
Kadetky: 1. Daniela Hezinová (TJ Stadion Louny)
Kadeti: 1. Jiří Zedník, 2. Marek Přenosil, 3. Václav Boháč (všichni TJ Stadion Louny)
Junioři: 1.Adam Seeman, 2.Jan Hezina (oba TJ Stadion Louny), 3. Ondřej Šejstal (Sport&Races)
Ženy: 1.Barbora Nováčková (TJ Stadion Louny)
Muži: 1.Pavel Jindřich (TJ Stadion Louny), 2. Pavel Linet (Sportareál Klíny), 3. Jan Wolf (Favorit Bílina)

Mistrovství ústeckého kraje 2021:

Mladší žáci: 1. Adam Přenosil, 2. Jakub Trousil (oba TJ Stadion Louny)
Starší žáci: 1. Petr Kalauz (TJ Stadion Louny), 2.Vojtěch Bečka (BMX Bílina) 3. Filip Vosáhlo (TJ Stadion Louny)
Kadetky: 1. Daniela Hezinová (TJ Stadion Louny);
Kadeti: 1. Jiří Zedník, 2. Marek Přenosil, 3. Václav Boháč (všichni TJ Stadion Louny);
Junioři: 1.Adam Seeman, 2.Jan Hezina (oba TJ Stadion Louny), 3. Ondřej Šejstal (Sport&Races)
Ženy: 1.Barbora Nováčková (TJ Stadion Louny)
Muži: 1.Pavel Jindřich (TJ Stadion Louny), 2. Pavel Linet (Sportareál Klíny), 3. Jan Wolf (Favorit Bílina)

Zde jsou fotografie ze závodu. Další rozsáhlou fotogalerii naleznete v albu na Google Fotky