Závody v Kyjově

16. 5. 2022

Uplynulý víkend byl ve znamení dvojzávodu v Kyjově. V sobotu kritérium na městském okruhu a v neděli následoval těžký kopcovitý závod na 15 km okruhu s celkovými nastoupanými 275 výškovými metry na každém z okruhů.

V sobotním kritériu získala nejlepší umístění Bára Parmová, které její individuální únik uprostřed závodu vynesl plný počet bodů v jednom z bodovaných okruhů. 5 získaných bodů stačilo na 5. místo mezi ženami. Dobrým únikem se podařilo mezi kadety 2x bodovat Jirkovi Zedníkovi a vybojovaných 7 bodů mu nakonec stačilo na 6. místo. Mezi mladšími žáky bod stačil Kubovi Trousilovi k 8. místu. V závodě bodovala i Danča Hezinová, která přestože vybojovala 2 body, tak skončila na 12.místě a s takovým výsledkem nebyla rozhodně spokojená jak bylo vidět po dojezdu do cíle. To ale nebyl všem dnům konec a sladká náplast na drobný sobotní smutek měla ještě přijít. Kompletní výsledky naleznete na webu sportsoft.cz.

V neděli se jelo na těžkém okruhu a to Danča umí, tam je jí ku prospěchu její drobná postava a skvělá výkonnost. Danča předpoklady potvrdila a po vítězství před 14 dny na Slovensku v závodě Slovenského poháru se podařilo zvítězit i na domácí půdě i když i v tomto případě jí byly největšími soupeřkami závodnice ze Slovenska, které obsadily 2. a 3. místo. Dobře zabojoval i Kuba Trousil, kterému mezi mladšími žáky jen kousek chyběl na bednu. 4. místo je sice závodnicky nevděčné, ale parádní. Další výborný výsledek vybojovala svým 5. místem mezi ženami Bára Parmová, které jistě pomohlo i vítězství z minulého týdne na podobně těžkém závodě Kraslický šíp zařazeném do RoadCupu. Dobré nohy osvědčil i Jirka Zedník 9. místem. Škoda, že se nepodařilo naskočit do rozhodujícího úniku, který si nakonec mezi sebe rozdělil prvních 6 míst v závodě kadetů. Podle profilu měl závod vyhovovat i Petru Kalauzovi, ten nakonec navzdory své zdravotní indispozici vybojoval solidní 13. místo. Další výsledky jsou stejně jako v sobotu k dispozici na webu sportsoft.cz .

Pokaždé je možné získat i víc, ale tento víkend nepochybně patří k těm úspěšným. Kromě výsledků jsme nepřivezli žádné šrámy a to je také do dalších závodů důležité.

Další fotografie najdete ve fotogaleriích ze soboty a neděle.