Závod míru nejmladších 2020

7. 9. 2020

Jistě vám neunikla informace, že Adam Seeman vyhrál mezinárodní etapový závod kadetů (15 a 16 let) – Závod míru nejmladších. V letošním roce se na 44. ročník tohoto závodu sjela do Jevíčka opravdu velmi kvalitní konkurence a na start se postavilo 158 jezdců 25 týmů z 8 států. V minulosti jste mohli najít na startovní listině takové závodníky jakými jsou dnes Tadej Pogačar, Jan Poljans, Lukas Pöstelberger, Jan Hirt, Roman Kreuziger, Matej Mohorič, Karel Vacek a Peter Sagan. Peter Sagan, Matej Mohorič a Karel Vacek se i řadí k celkovým vítězům tohoto závodu .
Po zisku dvou titulů Mistra ČR v časovce jednotlivců a závodě jednotlivců je to další výrazný výsledek našeho borce. Své všestranné schopnosti potvrdil nejen ziskem žlutého trikotu vítěze závodu, ale stal se v celkovém hodnocení i držitelem dalších dresů – zeleného (bodovací soutěž) a modrého (nejlepší český závodník). V průběhu etap jel také v puntíkatém dresu (nejlepší vrchař).
Kvalitním vystoupením a výsledkem se prezentoval i další náš závodník Martin Bárta, který se umístil v celkovém hodnocení na 42.místě a byl klasifikován jako třetí nejlepší český závodník ročníku 2005 („prvoročák“). Má předpoklady přiblížit se v příštím roce Adamovým výsledkům.
Dalším zvýrazněním kvalitních výsledků našich závodníků společně s berounským Richardem Kobrem je 3.místo v soutěži družstev za družstvy Dánska a Litvy (hodnotí se 3 nejlepší jezdci daného týmu).

Pokud máte zájem si prostudovat konečné oficiální výsledky, tak jsou na webových stránkách Sportsoftu.

Krátké připomenutí závodu se objevilo 8.9.2021 i na ČT4 Sport v rámci Studia Tour de France 2020. Záznam z tohoto vysílání je na našich stránkách v části O nás/Média.

2020 Závod míru nejmladších