MČR – vytrvalostní disciplíny

30. 7. 2021

O uplynulém víkendu od pátku 23.7. do neděle 25.7.2021 probíhalo v Brně mistrovství republiky na dráze ve vytrvalostních disciplínách. Na mistrovství nás reprezentovali Daniela Hezinová, Barbora Parmová, Barbora Nováčková, Jan Kruliš, Marek Přenosil, Petr Kalauz, Václav Boháč a Jiří Zedník. Výprava byla úspěšná úspěšná, naši závodníci si přivezli jednu zlatou, šest stříbrných a bronzovou medaili.
O velkém potenciálu našich závodníků svědčí zejména to, že naše dráha je nezpůsobilá k pravidelnému tréninku a v letošním roce byla, vzhledem situaci, omezená i možnost tréninku i na pražské dráze v „Bublině“, kde obvykle naši závodníci absolvují mnoho tréninků, zejména v zimních měsících.
Na opravu naší dráhy jsme měli rozpočet už v roce 2019. Měli jsme i předjednáno financování z města, kraje a žádali jsem i o dotační titul. Bohužel celá akce tehdy zkrachovala a nyní je v nedohlednu. Je to zejména díky násobnému zdražení cen stavebních prací a vyčerpání rozpočtů v souvislosti se snad již končící pandemií. Pokud by někdo z našich příznivců měl nějaký tip jak se s touto situací vypořádat, tak jej uvítáme. Můžete nás kontaktovat například prostřednictvím kontaktního formuláře nebo na telefon uvedený na našich stránkách.

Zpět k závodům. Závody pro nás začaly úspěšně již v pátek, ziskem 3 stříbrných medailí ve stíhacím závodě jednotlivců na 2 km nebo 3km. O tyto medaile se zasloužili žačka Daniela Hezinová, juniorka Barbora Parmová a žák Jan Kruliš. Ani další závodníci se na dráze v Brně neztratili. 4.místo – žena Barbora Nováčková, 9.místo – žák Marek Přenosil, 15.místo – žák Petr Kalauz, 19.místo – kadet Václav Boháč, 27.místo – kadet Jiří Zedník.

V sobotu přibyly dvě další stříbrné medaile v bodovacím závodě je získali žačka Daniela Hezinová a žák Honza Kruliš. V sobotu byla taky na programu scratch. Ve scratchi bojovali naši závodníci také.

V neděli byl na MČR na programu stíhací závod družstev: ZLATO juniorka Barbora Parmová, STŘÍBRO žačka Daniela Hezinová, BRONZ žáci Jan Kruliš, Marek Přenosil a Petr Kalauz !!! 

Za poskytnutí fotografií děkujeme Pavlu Runtovi.