MČR – časovka – žáci a kadeti

12. 7. 2021

V pátek 9.7.2021 měli naše žákyně, žáci a kadeti zúročit výsledky svého tréninku v rámci mistrovství České republiky v časovce. Letos se toto mistrovství odehrávalo v nedalekých Židovicích, tak mnoho z našich závodníků mohlo počítat s podporou svých příbuzných. Žákyně a žáci jeli svůj závod na zvlněné trati 9 km. Kadeti měli trať prodlouženu na 15 km.

Naše závodníky jsme měli ve 4 z celkem 6 závodních kategorií. Nejdříve se na trať vydali v kategorii mladších žáků Adam Přenosil a Jakub Trousil. Pro oba se jednalo zejména o sbírání zkušeností a i přesto porazili i mnoho starších závodníků. Kuba závod dokončil na 22. místě a Adama najdeme ve výsledkové listině na 26. místě. Adam si v této kategorii bude mít šanci poměřit své síly s ostatními ještě v následujících dvou letech a Kuba ještě napřesrok.

V kategorii starších žákyň jsme vyhlíželi výkon Daniely Hezinové, která naše barvy v letošním roce už několikrát prezentovala v různých závodech i na stupních vítězů. Danča svým výkonem nezklamala ani tentokrát a v cíli bylo vidět, že na trati nechala všechny své síly, ale tentokrát to stačilo na 9. místo.

Předposlední kategorií obsazenou našimi závodníky byla kategorie starších žáků. Ve startovní listině jsme podle očekávání našli jména Petr Kalauz, Jan Kruliš a Marek Přenosil. Výborný výkon podal a nejlépe se umístil Marek Přenosil jeho výkon stačil na 5. místo když jej od stupňů vítězů dělilo jen necelých 10s. Honzu Kruliše najdeme na 30. místě a Petr Kalauz obsadil 47. místo a nechal za sebou více než 20 soupeřů a navíc bude mít šanci ve stejné kategorii závodit i napřesrok.

Nejvíce obsazenou kategorií byla kategorie kadetů. Na startu se postupně objevilo sedm našich závodníků. Martin Bárta, Václav Boháč, Jan Hezina, Jiří Novák, Václav Parma, Jan Pígl a Jiří Zedník. Solidní výkony předvedli Honza Hezina a Jirka Zedník. Nejvíce jsme však očekávali od Martina Bárty, který letos svými výkony trvale přesvědčoval o svých vysokých kvalitách. Nedávno jej právě časovka, přestože o něco zaostal za Matyášem Muroněm, vynesla na místo nejlepšího českého závodníka v mezinárodním etapovém závodě v Jevíčku. Tentokrát Martin porazil i Matyáše, ale také všechny ostatní a stal MISTREM ČESKÉ REPUBLIKY v kategorii kadetů. Martin a Honza budou v příštím roce závodit již v juniorské kategorii, ostatní ale jako „prvoročáci“ budou mít šanci být za rok mezi kadety lepší než letos. Martinovi gratulujeme a víme, že je to zhodnocení jeho dlouhodobé zodpovědné práce a zodpovědného přístupu k tréninku.

Pokud máte zájem můžete si prostudovat kompletní výsledky.