Toi Toi Cup po 8. závodech

22. 11. 2021

Foto: David John ToiToi Cup Veselí nad Lužnicí – Junioři

Uplynulý týden byl ve znamení závodů ToiToi Cupu. Ve středu ve Veselí nad Lužnicí v sobotu v Náměšti na Hané a v neděli ve Vracově.

Z našich závodníků si v ToiToi Cupu zatím nejlépe vede kadetka Daniela Hezinová, která je v (poháru celkově 4. / a byla ve středu 4., v sobotu 5. a v neděli už na bedně 3.).

Toi Toi Cup Vracov – kadetky

Výborné výsledky má mezi kadety i Jirka Zedník (6/7,8,6), celkově v poháru je dále 23. Jak Kruliš, 26. Václav Boháč a 37. je aktuálně Marek Přenosil. Všichni jsou v první polovině závodního pole mezi závodníky, kteří zatím v ToiToi Cupu bodovali a celkově je tým kadetů TJ Stadion Louny na 3. místě v týmovém hodnocení.

Mezi staršími žáky soutěží Petr Kalauz celkově je v poháru na 26. místě a proti prvním závodům je vidět aktuálně velké zlepšení. Na poslední 3 závody poprvé vyrazili sbírat zkušenosti i noví závodníci Prokop Šenold a Filip Vosáhlo.

I mladší žáci podávají dobré výkony Adam Přenosil je v poháru celkově 9, ale v posledních závodech byl 5, 4 a 8. Jakub Trousil je celkově 12 a v tomto týdnu byl 10., 11. a 9.

Téměř u všech závodníků je v posledních týdnech vidět zlepšení což je dobrým příslibem před posledním ToiToi Cupu 4.12. v Čáslavi a hlavně před mistrovstvím republiky v cyklokrosu, které je naplánováno na 11. prosince do Mladé Boleslavi.

Foto: jmphotosk X-Point Race Šamorín – U23

Starší závodníci Adam Seeman a Pavel Jindřich se v tomto týdnu závodu ToiToi Cupu zúčastnili jen ve středu, kdy byl závod ve Veselí započítáván i do žebříčku UCI., Adam byl ve středu první mezi juniory a Pavel byl mezi muži na 9. místě a celkově mu patří v seriálu zatím 7. místo. O víkendu Pavel i Adam upřednostnili závody v zahraničí zařazené do žebříčku UCI. Adam bojoval v sobotu i v neděli na Slovensku v Šamoríně a oba závody vyhrál. Pavel to má náročnější protože v jeho věkové kategorii mužů do 23. let nebývají závody vypsány a proto závodí s muži, kde je samozřejmě konkurence větší, ale přesto v sobotu v Šamoríně dojel na celkovém 8 místě a v hodnocení závodníků do 23 let byl 3. V neděli v polském Gosciecine dokončil závod na celkovém 4. místě a před ním byl jen jeden závodník kategorie do 23 let.