Martin odchází do Teamu Auto Eder

7. 12. 2021

Jak dnes zveřejnil Team Auto Eder, tak Martin Bárta odchází po necelých 3 letech v našem týmu do Teamu Auto Eder. Tým Auto Eder je oficiálním juniorským týmem UCI worldtourového týmu Bora – Hansgrohe. Martin si takový úspěch zasloužil díky zodpovědné přípravě v tréninku, dobrým výsledkům v závodech. To vše za podpory tatínka Martina Bárty, trenéra Milan Chrobáka a našeho oddílu. V oddílu se věnujeme širokému spektru přípravy zejména v cyklistických disciplínách kdy základem je silniční cyklistika včetně časovek, dráhová cyklistika v podzimním období cyklokrosu. Zimní příprava je doplněná o běžecké lyžování, běh i další kondiční přípravu a doplňkově o MTB. To vše neminulo ani Martina. Martin v cyklistice zúročil nejen své cyklistické dovednosti, ale dobrý kondiční základ z jeho dřívější přípravy na běžkách a samozřejmě i zkušenosti získané v jeho předchozích oddílech.

Dále nabízíme širší obrazové ohlédnutí za Martinovým působením v našem dresu.

2019

V roce 2019 u nás Martin absolvoval celou cyklokrosovou sezónu a pokračoval i v trénincích na dráze.

2020

Celý rok 2020 byl vážně poznamenán počátkem pandemie Coronaviru a to také vedlo k celkovému rozbití celé cyklistické sezóny. Martin vytrval v tréninku a dosáhl i skvělých výsledků. Jako nejvýznamnější bych zmínil kdy, v netradičním termínu na začátku září, v mezinárodní konkurenci skončil na Závodě míru nejmladších 2020 jako 3 nejlepší prvoročák ročníku 2005 a celkově byl 42. Na startu závodu bylo tehdy 158 jezdců z 8 zemí v 25 týmech. Martin se v tomto roce věnoval silnici, časovkám, ale i dráze a cyklokrosu.

2021

Tento rok přinesl Martinovi nejvíce úspěchů. Sezónu začal s několika dalšími poctivým tréninkem doma i ve Španělsku. Z úspěchů vyzvedněme jeho parádní vítězství v závodě Grand Prix Bohemia, kde Martin v nepříjemném počasí dosáhl vítězství v tomto mezinárodním závodě, po úchvatném 35km dlouhém sólovém úniku. Nezapomenutelné bylo i jeho vítězství v časovce na MČR kadetů. I v tomto roce byl Martin nepřehlédnutelný i opět silně obsazeném Závodě míru nejmladších 2021, kde Martin získal modrý dres nejlepšího ČR závodníka a skončil celkově 8, když ve 4.etapě také vybojoval 3. místo. V roce 2021 bylo na startu 144 závodníků z 11 zemí. O dlouhodobé vynikající výkonnosti svědčí i celkově 3 místo v Techniserv cupu 2021. V letošním roce se Martin věnoval již jen silničním závodům a časovkám.

Martinovi přejeme hodně úspěchů a pevné zdraví.
Ať se mu daří nejen v cyklistice, ale i dalším životě.

V následujícím roce jej budete vídat zejména v dresu Team Auto Eder.

Děkujeme všem našim partnerům za podporu.
Bez jejich podpory by činnost našeho oddílu nebyla možná.

V článku jsou použity fotografie: TJ Stadion Louny, Jiřího Nováčka, Jana Brychty a Petra Vávry. Děkujeme

Short recap:

Martin Bárta leaves TJ Stadion Louny to Team Auto Eder

As Team Auto Eder published today, Martin Bárta is leaving for Team Auto Eder after less than 3 years in our team. Team Auto Eder is the official junior team of the world tour team Bora – Hansgrohe. Martin deserved such success thanks to responsible training preparation, good results in races. All this with the support of father Martin Bárta, coach Milan Chrobák and our team. In this section, we focus on a wide range of training, especially in cycling disciplines where the basis is road cycling, including time trials, track cycling in the autumn of cyclocross. Winter training is supplemented by cross-country skiing, running and other fitness training, and additionally by MTB. Martin didn’t miss it all. Martin used not only his cycling skills in cycling, but also a good fitness base from his previous training on cross-country skiing and, of course, the experience gained in his previous sections.

We wish Martin a lot of success and good health. May he prosper not only in cycling, but also in later life.