Závodní víkend 30.4.-1.5.2022

3. 5. 2022

O uplynulém víkendu se naši závodníci rozprchli do mnoha míst.

Na Slovensku v otevřených závodech slovenského poháru dosáhla nejvýraznějšího výsledku Daniela Hezinová, která v sobotním kritériu v Dudincích dokončila závod na výborném 5. místě. Toto své umístění však výrazně vylepšila v nedělním silničním závodě na velké ceně Krupiny, kde ukázala všem svým 32. soupeřkám záda a odvezla si vítězství. Dáda závodí v kategorii kadetek.

Foto: jmphoto.sk

Jakub Trousil závodil v neděli na MTB závodě ze seriálu Peklo Severu 2022, který se konal v německém Seibnitzu (29. Sebnitzer MTB-Cup Maraton) napodobil Danielu a nikdo z jeho soupeřů v kategorii žáků do 12 let nebyl rychlejší než on.

Doma v okolí Plzně byli naši kadeti a junioři. Mezi juniory jsme měli možnost sledovat i výkony našich odchovanců, kteří již reprezentují své nové oddíly nebo nosí reprezentační dres. Na startu mezinárodních závodů GP West Bohemia byli Jiří Zedník, Václav Boháč, Jan Kruliš a Jan Hezina. Dále byli z „našich“ odchovanců k vidění Martin Bárta v dresu Team Auto Eder a Adam Seeman, který zde startoval v mix teamu české cyklokrosové reprezentace. V sobotu se jelo kritérium v Plzni. Nejlépe z našich závodníků jej dokončil Jiří Zedník na 14. místě. Hlavním bodem víkendového programu byl ale nedělní silniční závod v Kyšicích.

Kadety dopoledne čekalo na 7 zvlněných okruzích téměř 85 km. V závodě měl smůlu Honza Kruliš, kterému se podařila ohnout klika, tak že s ní nešlo otočit kolem rámu a po výměně kola a dojíždění ztráty už se mu nepodařilo zakotvit v hlavní skupině a závod dokončil až na 53. místě. Na předních pozicích hlavní skupiny se v celém závodu pohyboval Jirka Zedník a často i Vašek Boháč, bohužel ani jednomu z nich se nepodařilo zachytit nástup šesti uprchlíků, kteří si to nakonec rozdali o první místa. Jirka pak skončil ve spurtu hlavního pole na 6. místě a celkově byl na 12. místě se ztrátou 1:06 na prvního a Vašek skončil celkově 24. ve shodném čase.

Výsledky nedělního závodu kadetů:

Mezi juniory startoval z našich závodníků Jan Hezina, kterému se v dresu ČEZ cyklo Team Tábor nepodařilo oslavit průjezd cílovou páskou. Byli jsme zvědaví i na naše bývalé závodníky kdy Martin Bárta v dresu Teamu Auto Eder sbírá zkušenosti a úspěch po celé Evropě a Adam Seeman doposud závodil jen v Itálii kde sídlí jeho CPS Professional Team. Pro oba to byl první letošní start v české republice a oba ukázali svou skvělou výkonnost. Martin měl smůlu když měl již v druhém kole defekt a síly, které musel vynaložit mu pak chyběly když se tvořil nakonec 9 členný hlavní únik dne ve kterém ale nechyběl Adam Seeman, který byl v úniku jedním ze 3 českých závodníků. Závod však ovládli závodníci Teamu Auto Eder, kdy zejména pozdější vítěz Emil Herzog ukázal, že je zatím v letošní sezóně nedostižný a ne nadarmo vládne bodování UCI ve své kategorii. Emil Herzog v závodě zvítězil po cca 70km sólu s náskokem více než 3 minuty na 9 člennou skupinu uprchlíků, kde nechyběli jeho další 3 teamoví parťáci. Adam Seeman nakonec v závěrečném spurtu vybojoval 7. místo a Martin Bárta byl 15.

Výsledky nedělního závodu juniorů:

Další fotografie najdete také ve fotogalerii Jiřího Nováčka (TJ Stadion Louny).